Bezoek onze winkel en werkplaats in 's-Hertogenbosch Lees meer

Design Contest Grow

2023-2024

*For English, click here 

Groei op jouw manier

Cor Unum daagt studenten en alumni (max. 1 jaar afgestudeerd) uit om mee te doen aan Design Contest ‘Grow’. Ambassadeurs Gijs Wouters en Ruben Hoogvliet van Atelier Fig. roepen je op om de volgende vraag te beantwoorden: Hoe kunnen ontwerpen op een positieve manier bijdragen aan de veranderende behoeften van mens en natuur? Bedenk wat jij belangrijk vindt en wat jij wil laten groeien.

Op zoek naar balans

Groei is een dynamisch proces van ontwikkeling en vooruitgang. Een proces waar wij mensen helaas flink in zijn doorgeschoten. Door ons handelen zijn we buiten duurzame grenzen gegroeid. Maar kan dit handelen ook weer bijdragen aan de bevordering van een goede balans? We roepen ontwerpers en veranderaars op om verbondenheid met de natuur en het omringende milieu te ervaren, bewaken, maar vooral ook te stimuleren. Hoe zet jij de kracht van keramiek in voor een vruchtbare toekomst? Laat je creativiteit bloeien.

We nodigen je uit om na te denken over thema’s die direct verband houden met dit onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan biomimicry. Laat je inspireren door de vernuftige oplossingen en prachtige vormen en structuren van de natuur zelf. Of verken het concept ‘Klein groen geluk’, waarbij je ontwerpen bedenkt die het welzijn van zowel mens als natuur op kleine schaal bevorderen. Denk zowel op micro- als macroniveau na over hoe keramische ontwerpen kunnen bijdragen aan de integratie van groen in de stedelijke omgeving.
Ook kun je verdiepen je in de volgende vragen. Hoe kunnen keramische ontwerpen emotionele en zintuiglijke verbindingen met de natuur tot stand brengen? Of hoe kunnen groeiprocessen worden geïncorporeerd in keramische objecten, waarbij rekening wordt gehouden met organische groei, patronen en structuren? Daarnaast moedigen we je aan om botanische onderzoeken te doen en innovatieve projecten rondom voeding te verkennen. Ga op ontdekkingsreis naar de herkomst van materialen of denk buiten conventionele productiemethodes. Ontdek de ‘groene’ mogelijkheden die voor ons liggen.

Planning

  • I’m in / Je kunt je inschrijven via de button of deze link.
    De uiterste inschrijfdatum is 8 april 2024.
  • Here it is / maandag 15 april 2024 Deadline aanleveren prototype in Den Bosch.
  • You’re the one / eind april 2024 Bekendmaking genomineerden
  • Here I am / 23 mei 2024 Pitch door de genomineerden en prijsuitreiking


Jury
De vaste jury bestaat uit voorzitter Mary Hessing (Hoofdredacteur WOTH), Bao Ya Fei (Design Curator), Anne van der Zwaag (Directeur en eigenaar OBJECT Rotterdam) en Charlotte Landsheer (Directeur Cor Unum). Dit jaar als gast juryleden designers Gijs Wouters en Ruben Hoogvliet (Atelier Fig.)

Prijzen

Uit de inzendingen worden 15 ontwerpen genomineerd. Deze worden enkele weken voorafgaand aan de jurydag tentoongesteld bij Cor Unum. Op de jurydag wordt een 1e (€500), 2de (€300) en 3de (€200) prijs vastgesteld. Daarnaast wordt uit de tentoongestelde genomineerde inzendingen door bezoekers een publieksprijs geselecteerd. Deze winnaar ontvangt een cadeaubon van Cor Unum t.w.v. 100,-. De winnaar van de eerste prijs wordt door en bij Cor Unum begeleid in het onderzoek naar de productie van hun ontwerp en het op de markt brengen daarvan.

Designer Business Boost!

Bovendien organiseren we op 6 juni voor alle 15 genomineerden een masterclass ‘Designer Business Boost’. Hoe zet je jouw product in de markt? Hoe bepaal je de waarde van een ontwerp? Directeur Lotte Landsheer (Cor Unum) en Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren (Studio Rens) delen hun verhalen, ervaringen en geven handvatten die een motivatie en inspiratie vormen voor jou, als startende ondernemer!

Voorwaarden bij deelname

– Het ingediende prototype mag in ieder gewenst materiaal worden ingediend, maar moet uiteindelijk in aardewerk of porselein kunnen worden geproduceerd.
– Je geeft Cor Unum toestemming om je ontwerp te produceren.
– Je geeft toestemming om je ontwerp en presentatie te gebruiken in publicaties.
– Je geeft toestemming om je ontwerp deel uit te laten maken van een tentoonstelling.
– Zodra je ontwerp is genomineerd wordt verwacht dat je de prijsuitreiking bijwoont of beschikbaar bent online.

Contact? Mail Babette en Monique designcontest@corunv.site.transip.me of bel 073 303 0058.

 

Menu
preloader